Podsumowanie roku w Klubie Aktywnego seniora. Uroczyste spotkanie

fot. GCKiB w Kcyni
W czwartek, 5 czerwca w Gminnym Centrum Kultury# i Biblioteki w Kcyni miało miejsce w podsumowanie minionego roku w Klubie Aktywnego Seniora.
W spotkaniu uczestniczył zastępca Burmistrza Pan Adam Kontowicz oraz Pani Ewa Hałas z Referatu Edukacji, Promocji, Sportu i Kultury Urzędu Miejskiego w Kcyni.
Materiał: Ilona Kurdelska / GCKiB w Kcyni
Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria













Czytaj również
- Wojskowy piknik w Nakle. Atrakcji nie brakowało!
- Projekt pn. "Słuchowisko - legendy pałuckie". Ostatnie nagrania
- Nowe książki w bibliotece. Przeznaczone dla najmłodszych czytelników
- Wspólne świętowanie. Na występ przybyli także zaproszeni goście
- Ponad 30 uczestników marszu z kijkami. Dopisała pogoda
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Zielone Świątki. Niedziela Zesłania Ducha Świętego

Dzisiaj Zielone Świątki. Kościół katolicki obchodzi #Niedzielę Zesłania Ducha Świętego.
(czytaj więcej)Nie sadź IGO. Postaw na gatunki bezpieczne dla natury

Dzisiaj w naszym mini przewodniku #po świecie bezpiecznego i pięknego ogrodnictwa prezentujemy kolejne, rodzime gatunki, które będą cieszyć Wasze oczy w maju oraz te, których należy za wszelką cenę unikać.
(czytaj więcej)Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Każdy jest odpowiedzialny

7 czerwca kolejny już raz obchodziliśmy #Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Hasło tegorocznych obchodów, „Nauka w działaniu”, podkreśla ważną rolę, jaką nauka odgrywa w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących żywności. Bez wsparcia nauki nie byłoby możliwe utrzymanie bezpieczeństwa żywności w łańcuchach dostaw, które często obejmują cały glob i przekraczają wiele granic.
(czytaj więcej)